De Pyreneeën zijn een geweldig decor voor een reeks sportieve en avontuurlijke activiteiten, waaronder klimmen, wandelen, vissen, fietsen en skiën (december tot april). Golfbanen liggen bij  Montrejeau en La-Bastide-de-Seran, tennisbanen en paardrijden zijn beschikbaar in de buurt.

Andere activiteiten omvatten: kanoën, mountain biking, wild water varen, speleologie, boswandelingen, het bezoeken van lokale markten, museums en historisch plaatsjes.

Voor fietsers: de Tour de France bezoekt ons plaatsje meestal jaarlijks. Gasten die de Tour volgde waren vol lof over de omgeving!

Voor wandelaars: de Midi-Pyrenees heeft 17000km aan wandelpaden, waarvan 4500km zijn bedoeld voor gevorderde bergwandelaars.

Voor de cultuurliefhebbers: de architectuur van de lokale steden en dorpen is zeer goed bewaard gebleven, sommige gebouwen daterend uit de 12e eeuw. Veel van de kastelen en kerken zijn verbonden met de Katharen, Tempeliers en de pelgrimsroute naar Santiago-de-Compostella.

Voor wijnliefhebbers zijn er een aantal wijngaarden te verkennen en wijnen te proeven, waaronder de beroemde Jurançon, Fronton en Gaillac. En gedurende de zomermaanden zijn

er lokale dorp festivals en beurzen waar u van harte bent uitgenodigd.


African Safari

15 km van Toulouse ligt een prive dierentuin. Deze dierentuin bestaat uit 2 gedeelten. In het eerste gedeelte rijd u met uw auto door een gebied vol met Afrikaans wild zoals leeuwen, zebra’s, neushorens en struisvogels. Het tweede gedeelte is meer zoals een traditionele dierentuin waar u doorheen wandelt Tevens is er een picknick gebied, een speeltuin en een aantal keren per dag een zeeleeuwen show. 71km/53min


Space city

Een educatieve toeristische attractie gebaseerd op de lucht en ruimtevaart technologie

rondom Toulouse. Met interactieve tentoonstellingen, shows en rondleidingen. 81km/55min


Le village Gaulois

Reconstructie van een dorp van voor de Romeinen, waar in Juli en Augustus oude ambachten

te zien zijn. Potten bakken, metaal bewerken, weven en verven. 35km/25min


Parc Pyrenees-HO

Thema park op 44km/45min


Playparc (5-12 jaar)

Thema park op 50min


Tepacap

Thema park op 56km/45min


Animaparc

Thema park op 90min


Acro’lus

Thema park op 59km/65min


Sequoia Vertigo

Thema park op 65km/55min


Antignac Rafting

55km/53min


Horizon Vertical

Diverse berg sporten