Gîte de Figarol ligt op 7 km van het charmante kuuroord Salies-du-Salat. Salies-du-Salat is een typisch Frans stadje met banken, slagers en bakkers het heeft zelfs een casino. Elke maandag is er een lokale markt.


Iets verder weg ligt
Luchon een ander bekend kuuroord in de bergen hier ligt tevens een ski-resort.

Lourdes is gemakkelijk bereikbaar en ligt op slechts 50 minuten afstand. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties in de regio. Ongeveer 6 miljoen mensen brengen elk jaar een bezoek aan dit religieuze heiligdom.


Ontdek dmv een ondergrondse trein de enorme grotten van Grottes de Betharram (St-Pe-de-Bigorre).


Pau, de geboorteplaats van Henry IV, met zijn prachtige 14e-eeuws kasteel. De Pau golfbaan (gebouwd door de Engelsen) is de oudste van het vasteland van Europa. Terwijl u in de buurt bent vergeet dan niet om de lokale zoete wijn Jurançon te proberen.


Op 20 minuten afstand ligt op een heuveltop het historische stadje
Saint-Bertrand-de-Comminges. Zijn indrukwekkende 12de-eeuwse kathedraal heeft prachtig 16de-eeuws houtsnijwerk en een prachtige akoestiek, dat is waarschijnlijk de reden voor het jaarlijks terugkerende muziekfestival.

St-Lizier (20 minuten) is gelegen in de Ariège. De stad dateert uit de Romeinse tijd en heeft twee kathedralen.


De stad
Toulouse ligt op 45 minuten van Figarol en is zeker een bezoek waard vanwege de regionale keuken, het levendige straat leven en de 'roze' oude binnenstad. Markten worden gehouden op woensdag en zondag. Het is Frankrijks’ 6de grootste stad en is beroemd om zijn lucht-en ruimtevaartindustrie (Concorde, Airbus en de Ariane-raket komen hier vandaan). De stad heeft een ondergrondse parkeergarage, maar je kunt ook aan de rand van de stad de metro naar het centrum nemen.